суббота, 28 октября 2017 г.

Контрольна робота №5

Робота і потужність електричного струму. Струм у різних середовищах


Варіант І
Середній та достатній рівні
1.     Визначити масу води, яку можна нагріти від 15°С до 100°С за рахунок енергії, одержаної протягом 10 хв в електричному чайнику, ввімкненому в мережу з напругою 220 В при силі струму 2 А.
2.     За 20 хв електролізу водного розчину цинкової солі на катоді електролітичної ванни виділилось 4 г цинку. За якої сили струму проходив електроліз?
3.     Як впливає на коронний газовий розряд опромінення рентгенівськими променями повітря поблизу джерела розряду? Відповідь поясніть.
Високий рівень
1.     Знайти потужність споживану кожним з однакових резисторів з опорами по 10 Ом, якщо напруга на джерелі 12 В.
2.     Для сріблення ложок через розчин срібла протягом 5 годин пропускається струм протягом 1,8 А. Катодом служать 12 ложок, кожна з яких має площу поверхні 50см2. Якої товщини шар срібла відкладається на ложках?
3.     У чому подібність і розбіжності провідності газів і електролітів?

Варіант ІІ
Середній та достатній рівень
1.     Дві паралельно з’єднані лампи опором по 0,5 кОм, розрахованих на напругу 120 В кожна, живляться через реостат від мережі напругою 220 В. Яка потужність струму в реостаті?
2.     За який час на катоді електролітичної ванни виділиться 40 г хрому, якщо електроліз проходить за сили струму 25А?
3.     Чому заряджений електроскоп дуже швидко розряджається, якщо  поряд з ним працює рентгенівська трубка?



Високий рівень
1.     У скільки разів зміниться потужність, споживана лампами 1 і 2, і загальна споживана потужність, якщо лампа 3 перегорить? Опори всіх ламп по 40 Ом, напруга на кінцях ділянки кола 36 В.
2.     Металеву деталь покривають шаром нікелю за допомогою електролізу протягом 5 год. Сила струму весь час електролізу становить 0,5 А, площа поверхні складає 200 см2. Якої товщини  осів на поверхні деталі шар нікелю?
3.     Чим відрізняється іонізація газу від електролітичної дисоціації?

 






Комментариев нет:

Отправить комментарий