суббота, 28 октября 2017 г.

Контрольна робота № 3

Електричні явища. Закон Кулона. Електричний струм

Варіант І
Середній і достатній рівень
1.    Заряди двох однакових металевих кульок дорівнюють 5,7•10-9 Кл і -2,5•10-9 Кл. Який заряд матиме кожна кулька після дотику? Скільки електронів не вистачатиме на кожній кульці? 
2.    Якщо до зарядженого електроскопа  піднести запалений сірник, електроскоп досить швидко розряджається. Пояснити цей дослід.
3.    Два заряди –2 і +4 нКл знаходяться на відстані 4 см один від одного. З якою силою вони притягуються один до одного?
4.    Укажіть на схемі  напрямок струму у всіх ділянках кола.
Високий рівень
1.     Під час заряджання електроскопа його маса зменшилась на 9,1• 10-26 кг. Який заряд одер­жав електроскоп?
2.     Дві легкі однойменно заряджені гільзи з фоль­ги підвішені в одній точці на шовкових нит­ках однакової довжини. Що відбудеться, якщо до однієї гільзи доторкнутися рукою?
3.     Відстань між двома однаковими зарядами дорівнює 3 см, і вони відштовхуються із силою 0,25 мН. Визначте значення зарядів.
4.     Накресліть схему з’єднання батарейки, двох вимикачів і одного дзвінка, при якій подзвонити можна було б із двох різних місць. Де на практиці можна використовувати таку схему?

Варіант ІІ
Середній і достатній рівень
1.     Дві однакові незаряджені металеві кульки розташовані впритул одна до одної. До них торкаються зарядженою скляною паличкою. Одна з кульок набуває позитивного заряду 3,2 · 10–10 Кл. Якого заряду за знаком та значенням набуває друга кулька?  Скільки надлишкових електронів буде на цій кульці? 
2.     Як за допомогою негативно зарядженої ебо­нітової палички визначити знак заряду електро­скопа, не торкаючись паличкою до нього?
3.     Два позитивних заряди 1 і 2 нКл знаходяться на відстані 2 см один від одного. З якою силою вони відштовхуються?
4.     Укажіть на схемі  напрямок струму у всіх ділянках кола.


Високий рівень
1.     Під час заряджання електроскопа його маса зменшилась на 18,2• 10-26 кг. Який заряд одер­жав електроскоп?
2.     Вода витікає тонким струменем із зарядженої позитивно металевої посудини. Який заряд мають краплі води у струмені? Як впливає те, що краплини заряджені, на їх поведінку під час падіння?
3.     Два однакових заряди знаходяться на відстані 5 см один від одного і відштовхуються із силою 81 мН. Якою є величина зарядів?
4.     Як потрібно підключити до гальванічного елемента дві лампочки і два ключі, щоб у разі замикання хоча б одного ключа одночасно загорялися обидві лампочки? Зробіть відповідний рисунок у зошиті.



2 комментария:

  1. Ответы
    1. В-2, первая задача взята из этого файла: http://phys.ippo.kubg.edu.ua/wp-content/uploads/2015/11/UKR-Nenashev-Physics-Zbirnyk-zadach-9-grade-2010.pdf

      Удалить